SCURTA PREZENTARE
Paraclisul ortodox cu hramul Izvorul Tămăduirii se construiește în incinta Statului Major al Forțelor Navale - București, situat pe șoseaua București - Ploiești la kilometrul 10,5.
Inițiatorul și coordonatorul acestui proiect este părintele Dumitru-Lucian Bostan, preot militar în cadrul Forțelor Navale Române.
DESPRE ...
Un loc, la marginea Bucureştilor. Binecuvântat. Stropit cu sânge de eroi. Acei oameni care mor, ca să trăiască cetatea. Fără a se întreba dacă merită, dacă cineva îşi va aminti, dacă îi va mai pomeni cineva...
Și Cetatea cea mică a Maicii Domnului, în care se slujeşte Dumnezeiasca Liturghie într-o bisericuţă din lemn, cât un leagăn de copil. Un petec din moşia Bănesei.
Un drum. O cale. La porţile Bucureştilor, dinspre Moldova descălecătorilor. Dinspre aeroportul unde oamenii, fiecare cu îngerul lui păzitor, urcă şi coboară din cer. Şi dinspre inima Ţării.
Un arbore. Gorun. Între Loc şi Cale, ca o Cruce, ca un Arbore al Vieţii, răstignit între pământ şi cer, între ieri şi mâine. Răstignit astăzi, ACUM, singur, dintr-o fostă pădure; cândva, nu de mult, aici era multă verdeață și zonei i se spunea Sectorul Verde; acum sunt oameni care se străduiesc să fie din nou ca altădată, sau poate mai bine.
…şi Toaca, dintr-un alt arbore, chemând melodios şi trist, ca o Cruce în care se bat cuie încă, ca o poartă a sufletului, ca o scândură dintr-o Arcă făcută să izbăvească din năvala apelor.
Un pod, care trece de aici - dincolo. Nu este încă nici o prăpastie de netrecut, între noi şi voi... Încă se mai poate trece, încă mai putem alege unde vrem să fim... să trecem... să petrecem – timpul și Veșncia.
Un timp al răscumpărării, al judecăţii înainte de Judecată.
Un Izvor. Izvorul Tămăduirii. Ne mai putem oare tămădui? De ce? De „binele” în care trăim. De nelucrare, de nepăsare, de deziluzie. Nu, cred că nu am întrebat bine: vrem să ne tămăduim, sau ne e „bine” aşa?
Andrei, Sfântul, Apostolul care ne-a încreştinat, când l-a găsit pe Mesia - Cel Făgăduit, a întrebat firesc: unde stai? Vino şi vezi! – a fost răspunsul. Vino şi tu şi vezi unde stă Hristos. Vino şi vezi cum că ai şi tu locul şi calea şi crucea ta în lume. Și loc de pace, cu verdeață. Şi chemarea şi podul şi judecata. Află că poţi bea din Izvor şi-ţi poţi ostoi setea şi poţi păşi senin în Împărăţie.
 Vino şi vezi!